Een nieuw gerecht van onze Community! Smakelijk.

Ingrediënten

  • 1 kopje verse muntblaadjes (los verpakt)
  • 1/2 kopje verse basilicumblaadjes
  • 1/4 kopje pijnboompitten (of walnoten)
  • 1/2 kopje geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 kopje extra vierge olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 eetlepel citroensap (optioneel, voor extra frisheid)

Bereiding

Rooster de pijnboompitten (of walnoten) licht in een droge koekenpan op middelhoog vuur, totdat ze goudbruin zijn.
Laat ze afkoelen.

Blender of Keukenmachine:

Plaats de muntblaadjes, basilicumblaadjes, geroosterde pijnboompitten, geraspte Parmezaanse kaas en knoflook in een blender of keukenmachine.

Malen:

Pulseer de ingrediënten een paar keer om ze grof te hakken. Schraap de zijkanten van de kom indien nodig.

Olijfolie toevoegen:

Terwijl de blender of keukenmachine draait, voeg langzaam de olijfolie toe. Blend tot je een gladde consistentie krijgt.

Op smaak brengen:

Voeg zout, peper en citroensap (indien gewenst) toe.

Pulseer nog een paar keer om de smaken te mengen.

Bewaren:

Breng de pesto over naar een luchtdichte container.

Je kunt de pesto enkele dagen in de koelkast bewaren.

Onze recentste artikels

Rebranding

Linja Interieur krijgt een nieuwe naam en wordt voortaan Linja Keukenatelier.

Lees het artikel

Enkele tips bij de keuze van je keuken

Een kindvriendelijke keuken: Veiligheid en plezier in het hart van je huis

Lees het artikel

Geïnspireerd?

Laat ons samen uw droomkeuken tot leven brengen.

Plan een bezoek bij u thuis

Illustration